Suomeksi


CONST-IP eli Constitutional Hedges of Intellectual Property-tutkimusprojekti (“Immateriaalioikeuksien Valtiosääntöiset Suoja-aidat”) tutkii globaalisti ensimmäisenä immateriaalioikeuksien saamaa konstitutionaalista suojaa, joka muodostuu:

1) ihmisoikeuksista, erityisesti omaisuuudensuojasta;
2) investointisopimuksien tarjoamasta suojasta; ja
3) kansainvälisten IP-sopimusten ja eräiden EU-säännösten valtiosääntöisistä normeista.

Integroidun näkökulman avulla voimme arvioida suojan päällekkäisyyksiä, konflikteja ja ennen kaikkea vaikutuksia oikeudellisille uudistuksille ja tulkinnoille. Erityisesti tutkimme näiden normien vaikutuksia sellaisille paikallisille ja alueellisille uudistuksille ja tulkinnoille, joiden tarkoituksena on kontrolloida IP:n haitallisia vaikutuksia. Rajoittavat vaikutukset voivat kohdistua esim. pakkolisensiointiin tai IP-poikkeusten tulkintoihin. Keskitymme monenvälisiin toimiin (WTO, WIPO), kahdenvälisiin sopimuksiin (esim. TTIP, EU-3.maa) ja ihmisoikeusvelvoitteisiin (esim. EIS, EU, YK jne.). Tutkimme ao. vaikutuksia erityisesti EU-oikeudessa ja valikoitujen kehitysmaiden oikeudessa.

Projektimme sijaitsee Turun Yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Päätutkijamme on Eurooppalaisen talousoikeuden professori Tuomas Mylly. CONST-IP saa rahoitusta Suomen Akatemialta (Suomen Akatemia, Päätös 298381).